Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Το Όραμα Της Ίδρυσης του Συλλόγου Αποφοίτων Μηχανικών Αυτοματισμού

 

Το Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού του ΤΕΙ Χαλκίδας ξεκίνησε να δέχεται εισακτέους και  να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 1999 – 2000, με πολλές δυσκολίες και αναπάντητα ερωτήματα για το μέλλον των σπουδαστών, τον προσανατολισμό και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία δημιουργήθηκε μια ένωση σπουδαστών-τελειόφοιτων, με σκοπό την καθοδήγηση και προάσπιση -στο μέτρο του δυνατού- των δικαιωμάτων σε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Έτσι το 2003 με πρωτεργάτη τον Κωνσταντίνο Ιωάννου ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις-ζυμώσεις για τη δημιουργία του Συλλόγου Αποφοίτων. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες και εμπόδια, ωστόσο επικράτησε αισιοδοξία και έτσι βήμα-βήμα και με αρωγό την καθηγητική κοινότητα και μεγάλο αριθμό ανθρώπων του επαγγέλματος που συνεισέφεραν ως ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, το όραμα πήρε σάρκα και οστά το 2013.

 

Υλοποίηση Του Οράματος το 2013

 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας ιδρύεται το 2013, με έδρα την περιοχή Ζωγράφου Αττικής. Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Ιωάννου αλλά και τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι καταξιωμένοι στον τομέα τους Μηχανικοί Αυτοματισμού με περισσότερα από δέκα έτη προϋπηρεσίας στο βιογραφικό τους και τις πλάτες τους. Είναι τα ίδια άτομα που ως φοιτητές μοιράστηκαν το όραμα της δημιουργίας του συλλόγου. Στην προσπάθεια εδραίωσης του νεοϊδρυθέντος συλλόγου, συνέβαλαν τα μέγιστα όχι μόνο τα ιδρυτικά μέλη, αλλά και νεότερα μέλη με ποικίλους τρόπους.

Η επισημοποίηση της σύστασης του συλλόγου έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2013, με τα ιδρυτικά μέλη να απαρτίζουν οι ακόλουθοι:

1. ΚΩΝΣΤΑΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
2. ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΝΤΕΛΛΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
3. ΒΙΚΤΩΡ ΚΥΡΙΑΖΗΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
5. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΤΙΣΤΑΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
7. ΤΑΤΙΑΝΑ ΔΡΟΣΟΥ του ΘΩΜΑ
8. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΕΥΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
9. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
10. ΠΑΤΡΙΚ-ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΛΔΕΚΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
11. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
12. ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
13. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ
14. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΑΚΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
15. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
16. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΚΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
17. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΕΤΑΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
18. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
19. ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΕΛΑΧΡΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
20. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΙΒΑΛΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
21. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
22. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
23. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
24. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
25. ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ του ΠΑΥΛΟΥ
26. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ του ΧΡΗΣΤΟΥ
27. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
28. ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΕΘΑΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
29. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΒΟΚΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
30. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΑΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
31. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
32. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ
33. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
34. ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ του ΣΥΜΕΩΝ
35. ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
36. ΘΩΜΑΣ ΝΙΚΟΣΛΑΒΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
37. ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΑΔΡΑΧΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
38. ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ
39. ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΣΙΩΤΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
40. ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΑΤΖΙΟΥ του ΜΙΧΑΗΛ
41. ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΑΣΙΛΑΡΑΚΗ του ΗΛΙΑ

 

 

Σκοπός και Δραστηριότητα του Συλλόγου

 

Σκοπός του συλλόγου είναι αρχικά η προαγωγή της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης αλλά και η επιμόρφωση στον Αυτοματισμό. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς η ταύτιση του Αυτοματισμού με τις ανάγκες της σύγχρονης βιομηχανίας και παραγωγής είναι γεγονός. Έμφαση δίνεται επίσης στην εκπόνηση μελετών και στη συνεργασία με άλλα επιστημονικά σωματεία Ελληνικά ή Αλλοδαπά, με σκοπό την ανάπτυξη και βελτίωση του Αυτοματισμού. Τέλος, εξίσου, σημαντικό μέλημα του συλλόγου είναι η εκπροσώπηση των Μηχανικών Αυτοματισμού σε διεθνή fora, ενώσεις και συλλόγους, καθώς επίσης και η διατύπωση προτάσεων και εισηγήσεων προς τον κρατικό μηχανισμό.

 

Άνθρωποι που απαρτίζουν το Σύλλογο και ο Στόχος τους

 

Η βασική κατηγορία ανθρώπων που απαρτίζουν το σύλλογο και λογίζονται ως μέλη του είναι οι απόφοιτοι Μηχανικοί Αυτοματισμού από τη Χαλκίδα. Εν συνεχεία, εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι οι σπουδαστές που αν και δεν έχουν δικαιώματα βάσει του καταστατικού, ενημερώνονται και στηρίζονται επιμορφωτικά και με συμβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς αποτελούν το μέλλον.

Αυτοί είναι οι πυλώνες των ανθρώπων που βρίσκονται στους κόλπους του συλλόγου, ωστόσο υπάρχουν και οι φίλοι του επαγγέλματος, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί είτε και επαγγελματίες, που ασχολούνται με το αντικείμενο και αποτελούν κομμάτι του.

 Στόχος όλων των ανθρώπων του συλλόγου είναι η διάδοση του Αυτοματισμού και η ουσιαστική ενίσχυση του επαγγέλματος, παρέχοντας ποιοτική αναβάθμιση, εκπαίδευση και εξειδίκευση, δημιουργώντας έτσι Αυτοματιστές με ισχυρό επαγγελματικό προφίλ και χαρακτήρα. Παράλληλα, εξίσου ζωτικής σημασίας είναι και ο στόχος της δημιουργίας και υποβολής αντιπροσωπευτικών και δίκαιων προτάσεων προς το κράτος σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν το επάγγελμα των Αυτοματιστών.

 

 

 

Όραμα Προέδρου Συλλόγου

 

Προσωπικό όραμα του προέδρου κύριου Κωνσταντίνου Ιωάννου, αλλά και σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η δημιουργία μιας εικοσιτετράωρης «στέγης» που θα παρέχει τεχνογνωσία, θα δίνει προσανατολισμό, κατεύθυνση, ενημέρωση και εξέλιξη και θα προάγει νέους Αυτοματιστές με όρεξη για συνεργασία και στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής και γενικότερα της Ελληνικής Οικονομίας.

 

 

 

Τρόποι Επικοινωνίας και Κτηριακές Εγκαταστάσεις

 

Οι κτηριακές μας εγκαταστάσεις απαρτίζονται από το Κέντρο Ερευνών και Εφαρμογών και τα γραφεία μας που βρίσκονται στην Πειραιώς 6 (Π. Τσαλδάρη 6, Αθήνα, τκ. 10431) στον πέμπτο όροφο στην Ομόνοια. Τρόποι επικοινωνίας είναι οι ακόλουθοι:

website: www.automatistes.gr

κινητό τηλέφωνο: 6981630778

e-mail:  Επικοινωνία

 

 

Αποδοχή και Επικρότηση του Συλλόγου Μηχανικών Αυτοματισμού

 

 Σημαντικοί συντελεστές της προσπάθειας του Συλλόγου στάθηκαν οργανισμοί επιστημόνων και επαγγελματιών καθώς και αναγνωρισμένοι άνθρωποι-επαγγελματίες από πολλούς τομείς όπως:

 

Από τον Επιστημονικό Κόσμο, ειδικότερα

  • Ο Καθηγητής, Δρ. Φώτιος Ν. Κουμπουλής, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και Ρομποτικής” και τέως Προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Από τον Κόσμο της Βιομηχανίας και ειδικότερα

  • Ο κύριος Νικόλαος Νημάς, της Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής – Lafarge.

Από Επιστημονικές Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις

  • Η Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) και ειδικότερα ο κύριος Γιάννης Καλές.

Από Σωματεία επαγγελματιών και ειδικότερα

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ& ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο Γεωργαντζά Αχιλλέα.
  • Ηρακλή Ιωαννίδη Μηχανικό Αυτοματισμού. Ιδρυτικό Στέλεχος Σύλλογο Επιστημόνων Αυτοματισμού Βορείου Ελλάδος.

 

Από Ιδιωτικές Σχολές Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα

  • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με μπροστάρη τον Γενικό Διευθυντή Κύριο Κιούση Κωνσταντίνο.

 

Τους συντελεστές αυτούς ο σύλλογος έχει την τιμή να τους αποκαλεί συνεργάτες καθώς στηρίζουν αδιάλειπτα  και «αγκαλιάζουν» το σύλλογο από τα πρώτα του βήματα.

 

 

Έναρξη Επιμορφωτικών Δράσεων το 2013

 

Ο Σύλλογος Μηχανικών Αυτοματισμού το 2013, με την αρωγή των ανθρώπων που τον αγκάλιασαν και με προσωπική προσπάθεια από τον Ιδρυτή Πρόεδρο Ιωάννου Κωνσταντίνου, ξεκίνησε τις Επιμορφωτικές του Δράσεις.

Η οργάνωση Επιμορφωτικών Σεμιναρίων, όπως αναγράφεται και στο Καταστατικό του Συλλόγου, ξεκίνησε σχεδόν αμέσως, με τον πρώτο εξοπλισμό του Συλλόγου να προέρχεται από δωρεές μελών.

Οι Επιμορφωτικές Δράσεις συνεχίστηκαν και αναβαθμίστηκαν καθόλη την τριετία της θητείας του πρώτου Δ.Σ. του Συλλόγου. Η οργάνωση των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων ως προς τις παρεχόμενες Σημειώσεις και την ανάπτυξη Εφαρμογών είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής ενασχόλησης μιας ομάδας εθελοντών μελών.

 

Ομάδα Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Συλλόγου

    Ο Σύλλογος Μηχανικών Αυτοματισμού τα τελευταία δύο χρόνια δίνει την ευκαιρία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές να ενταχθούν στο σύλλογο, προσφέροντας την ευκαιρία να δούνε διάφορες εφαρμογές αυτοματισμού, να τις επεξεργαστούν αλλά και να τις αναβαθμίσουν με νέες δικές τους ιδέες, σύμφωνα με το υπόβαθρό τους.


    Παραδείγματα τέτοιων φοιτητών είναι οι: Αντώνης Μενεξής, Γκίκας Λεωνιδας, Καλαμβώκας Ιωάννης, Αδραχτά Αποστολία, Αντωνάκης Πέτρος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης , Σαμαράς Δημήτριος, Ναλμπαντίδου Σόνια, Μινέτος Γεράσιμος, Θεοδωρίδου Τάνια, Ψαριανός Αντώνης, Λεμόνια Παναγιωτοπούλου, Κοντή Ευαγγέλια, Σπυριδάκος Θοδωρής, Ιωάννης Πανουτσάκος, Λαμπρινος Μάριος, Πετράκος Αργύρης, Σταθόπουλος Δημήτρης.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?